Mielipide: Pakotetaanko meidät työtaisteluun?

Viimeisen sadan vuoden aikana Suomessa on luotu hyvinvoinnin perusteita perustamalla ammattiyhdistysliike. Tällöin työntekijät valveutuivat ajamaan omia oikeuksiaan ja toivat tasa-arvoa duunarin ja pääoman välille. Nykyisillä toimillaan hallitus ja elinkeinoelämä pyrkivät lakkauttamaan ammattiyhdistysliikkeen ja sen mukana kaikkien palkansaajien oikeudet ajaa omia asioitaan. Olemmeko me valmiita luopumaan oikeuksistamme? Emme!

Työehtosopimukset ovat olleet takeena toimivasta yhteistyöstä työnantajien ja työntekijöiden välillä jo kymmenien vuosien ajan. Työnantajapuolen halu lakkauttaa työehtosopimukset ja niiden sanelemat yleiset ehdot ajavat työntekijät nurkkaan. Selkä seinää vasten työntekijöillä ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin käyttää viimeistä asettaan, lakkoa. Tätäkö työnantajat ja hallitus todella haluavat?

Mediassa ay-liike esitellään vanhanaikaisena ja kaavoihin kangistuneena. Kuitenkin juuri nämä ”vanhanaikaiset” sovitut asiat takaavat lomarahat ja vanhempainvapaat jne. tänäkin päivänä. Suuren työnantajan kynsissä yksittäinen työntekijä on vain vaihdettavissa oleva komponentti. Juuri tämän takia ay-liikettä tarvitaan edelleen.

Hallituksen mainitsemiin yhteisiin talkoisiin pitäisi osallistua muidenkin, kuin palkansaajapuolen. Taipuessamme kilpailukykysopimuksen tuomiin heikennyksiin hallitus lupasi mm. lisää työpaikkoja, ostovoiman kasvua ja yleisesti paremman Suomen. Mitä saimme? Lisää eriarvoistumista, johtajien palkkojen nousua, työttömien kyykyttämistä, orjatyötä sekä monia muita asioita, joista Suomi ei voi olla ylpeä.

Emme voi hyväksyä, että satavuotiaassa Suomessa menemme hallituksen ja elinkeinoelämän toimesta hetkessä sata vuotta taaksepäin.

PAM 001 Helsinki, PAM 003 Tampere, PAM 069 Turku

Ipanadebatti: Supervoimia ja hippaleikkejä

4-vuotiailla Joonaksella ja Mariksella oli niin kova hinku päästä ulos, että poikia ei saanut pois ulkovaatteista jutustelun ajaksi. Pojilla on lempiharrastus, johon liittyvät kova vauhti ja tytöt.

Villasukkien suosio kiistaton

Käsin värjätyt langat ovat tällä hetkellä alati kasvavan käsityöharrastajajoukon suuressa suosiossa. Perinteinen kestosuosikki villasukka on noussut miltei muoti-ilmiöksi. Sukkataituri Niina Laitisen neulesuunnittelua seuraa sosiaalisessa mediassa yli 15 000 harrastajan aktiivinen yhteisö.

Loton potti nousee uuteen ennätykseen

Loton arvonnassa ei löytynyt kierroksella 46/2017 täysosumia, joten ensi viikolla täysosumille on jaossa 14,3 miljoonaa euroa. Potti on kaikkien aikojen suurin.

Aurajoesta löydetty kadonneelle Salervolle kuulunut kenkä

Poliisi jatkoi Juuso-Petteri Salervon etsintää Aurajoella lauantaina. Käytössä on ollut kaksi ruumiskoiraa sekä kauko-ohjattava ilma-alus. Poliisilla on videotallenteeseen perustuva varma havainto Salervosta katoamisiltana kello 4.21 Pakkarinkadulta kävelemässä Aurajoen suuntaan. Aurajoesta on löydetty Salervolle kuulunut kenkä.

Kaupunki
Urheilu

Aatsinki ja Härkönen U18-leirille

Alle 18-vuotiaiden, eli vuonna 2000 syntyneiden, tyttöjen maajoukkue leireilee marras-joulukuun taitteessa. Leirille on TPS:sta valittu Amalia Härkönen ja Amanda Aatsinki . Aatsinki korvaa leiriryhmässä TPS:n Kiira Lehtosen .

Berger lainalle Sportiin

Martin Berger.

Puolustaja Martin Berger siirtyy kolmen ottelun lainalle Vaasan Sportiin.

Puukkokatsomo: Isoja kysymyksiä

Sami Haltia (oik.).

TPS:n naisten jalkapallojoukkuetta luotsaa tulevalla kaudella Porista Turkuun saapuva Tomi Ruuhikorpi . 32-vuotias Ruuhikorpi solmi TPS:n kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Täysosuma
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!