Debatti: Kenttäharmaa vs. Punavihreä

Christian Perheentupa on kapteeni ja johtamisen opettaja. Li Andersson on kansanedustaja ja Vasemmistoliiton puheenjohtaja.

Millaisia ajatuksia Turun visio vuodelle 2050 herätti?

Andersson: Visio itsessään herätti positiivisia tunteita. Siinä oli esillä sellainen tulevaisuuden Turku, jonka itsekin toivoisin syntyvän. Siinä oli vahva painopiste kevyessä liikenteessä ja jalankulkijoiden aseman huomioimisessa.

Perheentupa: Minusta on hyvä, että asioita pyritään miettimään kokonaisuutena. Helposti tuollaisissa suunnitelmissa käy vaan niin, että sieltä nostetaan muutama asia ja niitä aletaan toteuttaa.

LA: Siinä mielessä visio vähän yllätti, että olihan se aika erilainen kuin millaista kaavoituspolitiikkaa Turussa on harrastettu. Mutta onhan yhtenäinen kokonaisnäkemys ihan kaivattu. Visioiden pitäisi olla jotenkin synkassa sen kanssa pienempien visioiden kanssa, jotta huomioidaan esimerkiksi vaihtoehtokulttuurin tai jääkiekkoilijoiden tarpeet, että palaset sopivat yhteen.

CP: Ratapihanalueen suunnitelmiin liittyen pitää myös muistaa matkakeskussuunnitelmat ja sen kytkeminen kauppatoriin.

LA: Yleisesti ajatellen on hyvä myös poliittisen keskustelun kannalta, että virkamiehet tekevät oman visionsa ja ikään kuin näyttävät, että näinkin voi tehdä, jos niin haluatte.

CP: Niin. Ei vision tarkoituskaan yleensä ole se, että kyseessä olisi lopullinen toteuttamissuunnitelma. Se on jonkinlainen suuntaviiva. Matkan varrella varmaan, eteenkin kun kyse on Turusta, poukkoillaan moneen kertaan moneen suuntaan. Toriparkki on hyvä esimerkki siitä, että osa suunnitelmista voi mennä hyvinkin pitkälle ennen kuin ne alkavat toteutua.

LA: Turku on viime vuosina jäänyt vähän jälkijunaan kaupungin kehittämiseen liittyvissä hankkeissa verrattuna esimerkiksi Helsinkiin tai Tampereeseen.

CP: Ehkä se myös näyttää siltä, kun monet hankkeet keskittyvät esimerkiksi Aurajoen suulle. Ihan keskustassa ei ole nyt meneillään mitään suurta. Keskustan rakennuskeskustelu liittyy tällä hetkellä lähinnä yksittäisiin kortteleihin.

Loton potti nousee uuteen ennätykseen

Loton arvonnassa ei löytynyt kierroksella 46/2017 täysosumia, joten ensi viikolla täysosumille on jaossa 14,3 miljoonaa euroa. Potti on kaikkien aikojen suurin.

Aurajoesta löydetty kadonneelle Salervolle kuulunut kenkä

Poliisi jatkoi Juuso-Petteri Salervon etsintää Aurajoella lauantaina. Käytössä on ollut kaksi ruumiskoiraa sekä kauko-ohjattava ilma-alus. Poliisilla on videotallenteeseen perustuva varma havainto Salervosta katoamisiltana kello 4.21 Pakkarinkadulta kävelemässä Aurajoen suuntaan. Aurajoesta on löydetty Salervolle kuulunut kenkä.

Suomalainen haluaa tutun kahvipakkauksen

Suomalainen etsii kaupasta tuttua kahvimerkkiä ja vaihtaa kauppaa, ellei sitä löydy.

Suomalaiset ostavat mielellään tuttua kahvia. Maku on yksi tärkeimmistä kahvinoston kriteereistä, eivätkä suomalaiset tunnu haluavan ottaa riskiä ostamalla tuntematonta kahvipakkausta. Valtaosa haluaa maistaa uutta tuotetta ennen sen ostamista. Tiedot ilmenevät KantarTNS:n Nestlélle tekemästä selvityksestä, johon vastasi 505 suomalaista.

Ala-Nissilä: Tulomaltin pidettävä myös hyvätuloisilla johtajilla

Kansanedustaja ja keskustan talouspoliittisen työryhmän puheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä arvioi, että työmarkkinoilla on päästy sopimisessa liikkeelle. Hän muistuttaa, että tulomaltin täytyy pitää myös hyvätuloisimmalla johtajilla, jotta päästäisiin Suomen mallin mukaiseen ratkaisuun.

Menoviikko: Sauli Niinistö luennoi Turussa

Sauli Niinistön jälkeen Presidentinvaalit-luentoja on jäljellä vielä kaksi.

Kaikille avoimet eduskuntatutkimuksen keskuksen Presidentinvaalit-luentosarja jatkuu Turun yliopistolla tiistaina 22. marraskuuta kello 12.15. Tuolloin luentovuorossa presidentinvaaliehdokkaista on tasavallan presidentti Sauli Niinistö .

Kaupunki
Urheilu

Aatsinki ja Härkönen U18-leirille

Alle 18-vuotiaiden, eli vuonna 2000 syntyneiden, tyttöjen maajoukkue leireilee marras-joulukuun taitteessa. Leirille on TPS:sta valittu Amalia Härkönen ja Amanda Aatsinki . Aatsinki korvaa leiriryhmässä TPS:n Kiira Lehtosen .

Berger lainalle Sportiin

Martin Berger.

Puolustaja Martin Berger siirtyy kolmen ottelun lainalle Vaasan Sportiin.

Puukkokatsomo: Isoja kysymyksiä

Sami Haltia (oik.).

TPS:n naisten jalkapallojoukkuetta luotsaa tulevalla kaudella Porista Turkuun saapuva Tomi Ruuhikorpi . 32-vuotias Ruuhikorpi solmi TPS:n kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Täysosuma
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!