Mielipide: Janne Ason puolueloikka

Tiedotusvälineet uutisoivat, että Janne Aso päätti loikata perussuomalaisista kokoomukseen. Kaarinan Seudun Perussuomalaiset ovat pettyneitä Ason ratkaisuun. Kuntavaalit olivat huhtikuussa ja uusi valtuusto aloitti työnsä kesäkuun alussa. Ennen kuntavaaleja kaikki perussuomalaisten ehdokkaat allekirjoittivat ehdokassopimuksen. Myös Aso. Sopimuksessa ehdokas sitoutuu muun muassa seuraavaan: ”Jos kesken vaalikauden eroan valtuustoryhmästä luovun samalla kaikista perussuomalaisten mandaatilla saamistani luottamuspaikoista.”

Aso oli Kaarinan kuntavaalien ylivoimainen ääniharava saaden kuntalaisilta 662 ääntä. Aso oli Kaarinan perussuomalaisten pääneuvottelija luottamuspaikkaneuvotteluissa. Neuvotteluiden ja vaalimenestyksen perusteella Aso sai haluamansa luottamustehtävät.

Perussuomalaisten puoluekokous oli kesäkuun alussa Jyväskylässä ja kokouksessa paikalla olleiden puolueen jäsenten enemmistö valitsi uudeksi puheenjohtajaksi europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon. Puolueen ohjelma ei muuttunut puoluekokouksessa. Kuitenkin jostain syystä Asolle ei kelvannut puoluekokouksen puheenjohtajan demokraattinen valinta. Perussuomalaisissa on ainoana eduskuntapuolueena suora jäsendemokratia jossa kaikilla jäsenillä on äänioikeus puoluekokouksessa toisinkuin muissa puolueissa. Valitettavasti Aso ei osallistunut kaksipäiväiseen puoluekokoukseen, vaikka hän oli merkittävässä asemassa toimien perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajana ja Kaarinan Seudun perussuomalaisten puheenjohtajana.

Tiedotusvälineissä Aso esitti tyytymättömyyttään puolueen henkilövalintoja kohtaan. Tästä huolimatta yhdistyksemme jäsenet olivat hyvin ymmärtäväisiä Asoa kohtaan ja antoivat hänelle aikaa miettiä rauhassa. Valitettavasti Aso käytti miettimisajan vain kilpailuttaakseen kaikki muut Kaarinan valtuuston puolueet ja loikkasi kokoomukseen. Valtuustokautta ehti kulua vain kaksi kuukautta nelivuotisesta valtuustokaudesta! Mitään todellista syytä tähän ratkaisuun ei olisi ollut.

Yhdistyksemme jäsenet luottivat ja ovat ennenkin luottaneet Ason sanaan ja osaamiseen täydellisesti. Nyt kuitenkin on nähtävissä, että ei olisi pitänyt. Eikä myöskään niiden monien äänestäjien jotka äänestivät Asoa siksi, että hän oli perussuomalaisten ehdokas. Tämä on valitettava esimerkki siitä, että jotkut ehdokkaat ovat valmiit loikkaamaan vaikka heti vaalien jälkeen sinne missä on isoin hillopurkki. Demokratiassa on Ason ja monen muun loikkarin kokoinen valuvika, joka mitätöi äänestäjien kuluttajansuojaa ja rapauttaa politiikan moraalin tasoa.

Mitenkä Aso aikoo lunastaa allekirjoittamansa sopimuksen? Vai oliko Asonkin allekirjoitus alusta asti vain tyhjä lupaus ilman aikomustakaan noudattaa sopimusta?

Olemme pahoillamme niiden äänestäjien puolesta, jotka eivät Ason loikkaa hyväksy. Tästä huolimatta me muut perussuomalaisten luottamushenkilöt toimimme edelleen samojen asioiden hyväksi kaikkien kuntalaisten parhaaksi.

Kaarinan Seudun Perussuomalaiset

Mielipide: Terrori-iskujen estäminen yhdistyy markkinointiin

Kauhakuormaaja Heikinmarkkinoilla.

Turun päivänä pidetyissä Heikinmarkkinoissa pisti silmään, kun kauppatorin sisääntuloväyliin oltiin pistetty raskaita ajoneuvoja estämään mahdollinen terrori-isku. Suurin näistä oli Sandvikin kaivoskuormaaja.

Äitienpäivän kunniamerkkiesitykset tehtävä 3. marraskuuta mennessä

Aluehallintovirastot pyytävät esityksiä virastojensa toimialueilta vuoden 2018 äitienpäivän kunniamerkkien saajiksi. Lasten lukumäärällä ei ole ratkaisevaa vaikutusta palkitsemiseen. Omien lasten tekemissä kunniamerkkiesityksissä tulee olla vähintään kaksi luotettavaa, toisistaan riippumatonta puoltavaa lausuntoa järjestöiltä tai muilta yhteisöiltä.

Lastensuojelun Keskusliitto: Suomalainen lapsuus hyvä, mutta ei kaikille

Suurin osa lapsista elää Suomessa hyvää elämää, jossa elintaso, elämänlaatu ja elämäntavat ovat kohdallaan ja palvelut ja tulonsiirrot toimivat asianmukaisesti. Kaikki perheet eivät ole kuitenkaan päässeet mukaan tähän kehitykseen, jolloin kuilu hyvinvoivien ja huono-osaisten välillä kasvaa. Näin arvioi Lastensuojelun Keskusliitto.

Taittovirheleikkaukset johtavat harvoin potilasvahinkoihin

Suomessa tehdään vuosittain tuhansia silmien laserleikkauksia. Taittovirheleikkauksilla tai laserleikkauksilla tarkoitetaan kirurgiaa, jossa silmän taittovoimaa korjataan halutun suuruiseksi. Menetelmiä on useita, joista tunnetuimmat ovat PRK, LASIK, Femto Lasik ja SMILE.

Nuoret eivät usko yhdenvertaisiin mahdollisuuksiin Suomessa

Danske Bankin Elä nyt -nuorisotutkimusraportista selviää, että vanhempien tulotaso vaikuttaa suomalaisten nuorten unelmointiin ja näkemyksiin mahdollisuuksistaan toteuttaa unelmiaan. Nuoret ovat taustastaan riippumatta pessimistisiä yhdenvertaisten mahdollisuuksien suhteen, ja näkevät, että myös Suomen taloudellinen tilanne on heikentänyt mahdollisuuksia toteuttaa unelmia.

Laulu Suomen soi sunnuntaina pitkin Varsinais-Suomea

Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto järjestää Laulu Suomen Soi -yhteislaulutapahtuman tämän viikon sunnuntaina 1. lokakuuta kello 15 eri puolilla Varsinais-Suomea. Tapahtuma järjestetään samaan aikaan 14 paikkakunnalla. Yhteislaulua johtaa paikallinen kuoro, ja tapahtuman yhtenä tavoitteena on nostaa kuorolaulun arvostusta. Paikalle odotetaan useita satoja laulajia.

JetSet
Aalto Yökerho avasi syyskauden. Jaakko Salovaara valeli vieraita JS 16 -klassikoilla ja uudemmalla tuotannnolla. Ravintoloitsija Turo Nolvi visioi syksyyn eri teemabileitä ja mm. elokuvien ensi-iltajuhlia.
Aalto Yökerho avasi syyskauden. Jaakko Salovaara valeli vieraita JS 16 -klassikoilla ja uudemmalla tuotannnolla. Ravintoloitsija Turo Nolvi visioi syksyyn eri teemabileitä ja mm. elokuvien ensi-iltajuhlia.
Syyskuu siivittää lomailijoiden ja opiskelijoiden kaupunkiin palaamista. Tähän     saumaan iskee Aalto Yökerho.  Perjantaiset syyskauden avajaiset poreilevat ekstroverttien persoonien huomassa.  Eri tapahtumien ohella Pressiklubin tiloissa starttaa uusi, intiimi karaokelounge.
Syyskuu siivittää lomailijoiden ja opiskelijoiden kaupunkiin palaamista. Tähän saumaan iskee Aalto Yökerho. Perjantaiset syyskauden avajaiset poreilevat ekstroverttien persoonien huomassa. Eri tapahtumien ohella Pressiklubin tiloissa starttaa uusi, intiimi karaokelounge.
Aloittavia opiskelijoita kutsutaan eri puolilla Suomea mm. nimillä piltti, phuksi, fuksi, keltanokka, pupu, simppu, tappi, mursu, fetus, varsa, smurffi…  Nämä taimitarhan kasvatit starttaavat syyskautensa keskiviikkona ja torstaina eri ainejärjestöjen Pilttibileissä Marilynissä ja Vegasissa. Haalariväkeä monipuolistaa Traden Kaupunkikierros.
Aloittavia opiskelijoita kutsutaan eri puolilla Suomea mm. nimillä piltti, phuksi, fuksi, keltanokka, pupu, simppu, tappi, mursu, fetus, varsa, smurffi… Nämä taimitarhan kasvatit starttaavat syyskautensa keskiviikkona ja torstaina eri ainejärjestöjen Pilttibileissä Marilynissä ja Vegasissa. Haalariväkeä monipuolistaa Traden Kaupunkikierros.
Kaupunki
Urheilu

Moisander palaa Huuhkajien riveihin

Niklas Moisander kuuluu ryhmään, jonka Markku Kanerva nimesi Turkki-otteluun Turkuun.

Miesten A-maajoukkue kohtaa MM-karsintojen päätösotteluissaan lokakuun alussa vieraskentällä Kroatian ja kotikentällä Turkin.

Turun Uimareiden naiset PM-kisoihin

Turun Uimareiden naisvesipalloilijoiden syksyn päätavoite lähestyy. Uimarit matkaavat lokakuun 6.–8. päivä Kööpenhaminassa pelattaviin seurajoukkueiden Pohjoismaiden mestaruuskisoihin.

Åboraakkeli: Menestyksen pelastus?

Hjallis Harkimo.

Lokakuun puolivälissä Turkuhallissa järjestetään e-urheilutapahtuma Grail Quest, jonka taustalla häärii muun muassa Harry ” Hjallis ” Harkimo . Mies kävi promoamassa tapahtumaa tällä viikolla Turussa ja tuli lausuneeksi suuren viisauden.

Jälkipeli: Yleisökato riivaa syksyn lätkämatseja

Mikä on, kun Liigalätkä ei kiinnosta turkulaisia? Syksyllä kiekkoyleisö jää vuodesta toiseen kotiin. Pelkästään runkosarjassa pelataan joukkuetta kohti 60 ottelua. Kukaan ei putoa ja suurin osa joukkueista pääsee pudotuspeleihin. Ei ihme, jos yleisön into hiipuu.

Ilmiö ei ole mitenkään uusi. Syksyisin kauden alettua on totuttu näkemään tyhjyyttä kumisevia jäähalleja. Vaikka lätkä on Suomen suosituin yleisölaji, ovat syyskuun yleisömäärät, ei pelkästään Turussa, vaan myös muuallakin Suomessa huolestuttavan alhaisia.

Täysosuma
Päätöntä menoa.
Päätöntä menoa.
Kierrätyskamaa nämä aatteetkin nykyään.
Kierrätyskamaa nämä aatteetkin nykyään.
Maistui varmaan makoisalta.
Maistui varmaan makoisalta.
Ikuisella kunniakierroksella.
Ikuisella kunniakierroksella.