Mielipide: Janne Ason puolueloikka

Tiedotusvälineet uutisoivat, että Janne Aso päätti loikata perussuomalaisista kokoomukseen. Kaarinan Seudun Perussuomalaiset ovat pettyneitä Ason ratkaisuun. Kuntavaalit olivat huhtikuussa ja uusi valtuusto aloitti työnsä kesäkuun alussa. Ennen kuntavaaleja kaikki perussuomalaisten ehdokkaat allekirjoittivat ehdokassopimuksen. Myös Aso. Sopimuksessa ehdokas sitoutuu muun muassa seuraavaan: ”Jos kesken vaalikauden eroan valtuustoryhmästä luovun samalla kaikista perussuomalaisten mandaatilla saamistani luottamuspaikoista.”

Aso oli Kaarinan kuntavaalien ylivoimainen ääniharava saaden kuntalaisilta 662 ääntä. Aso oli Kaarinan perussuomalaisten pääneuvottelija luottamuspaikkaneuvotteluissa. Neuvotteluiden ja vaalimenestyksen perusteella Aso sai haluamansa luottamustehtävät.

Perussuomalaisten puoluekokous oli kesäkuun alussa Jyväskylässä ja kokouksessa paikalla olleiden puolueen jäsenten enemmistö valitsi uudeksi puheenjohtajaksi europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon. Puolueen ohjelma ei muuttunut puoluekokouksessa. Kuitenkin jostain syystä Asolle ei kelvannut puoluekokouksen puheenjohtajan demokraattinen valinta. Perussuomalaisissa on ainoana eduskuntapuolueena suora jäsendemokratia jossa kaikilla jäsenillä on äänioikeus puoluekokouksessa toisinkuin muissa puolueissa. Valitettavasti Aso ei osallistunut kaksipäiväiseen puoluekokoukseen, vaikka hän oli merkittävässä asemassa toimien perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajana ja Kaarinan Seudun perussuomalaisten puheenjohtajana.

Tiedotusvälineissä Aso esitti tyytymättömyyttään puolueen henkilövalintoja kohtaan. Tästä huolimatta yhdistyksemme jäsenet olivat hyvin ymmärtäväisiä Asoa kohtaan ja antoivat hänelle aikaa miettiä rauhassa. Valitettavasti Aso käytti miettimisajan vain kilpailuttaakseen kaikki muut Kaarinan valtuuston puolueet ja loikkasi kokoomukseen. Valtuustokautta ehti kulua vain kaksi kuukautta nelivuotisesta valtuustokaudesta! Mitään todellista syytä tähän ratkaisuun ei olisi ollut.

Yhdistyksemme jäsenet luottivat ja ovat ennenkin luottaneet Ason sanaan ja osaamiseen täydellisesti. Nyt kuitenkin on nähtävissä, että ei olisi pitänyt. Eikä myöskään niiden monien äänestäjien jotka äänestivät Asoa siksi, että hän oli perussuomalaisten ehdokas. Tämä on valitettava esimerkki siitä, että jotkut ehdokkaat ovat valmiit loikkaamaan vaikka heti vaalien jälkeen sinne missä on isoin hillopurkki. Demokratiassa on Ason ja monen muun loikkarin kokoinen valuvika, joka mitätöi äänestäjien kuluttajansuojaa ja rapauttaa politiikan moraalin tasoa.

Mitenkä Aso aikoo lunastaa allekirjoittamansa sopimuksen? Vai oliko Asonkin allekirjoitus alusta asti vain tyhjä lupaus ilman aikomustakaan noudattaa sopimusta?

Olemme pahoillamme niiden äänestäjien puolesta, jotka eivät Ason loikkaa hyväksy. Tästä huolimatta me muut perussuomalaisten luottamushenkilöt toimimme edelleen samojen asioiden hyväksi kaikkien kuntalaisten parhaaksi.

Kaarinan Seudun Perussuomalaiset

Etla: Työeläkemaksut nyt kohdallaan, mutta näkymät voivat muuttua nopeasti

Viime vuonna voimaan tulleen eläkeuudistuksen jälkeen työeläkemaksujen taso on nyt ensimmäistä kertaa yksityisalojen eläkejärjestelmän historian aikana suunnilleen kestävällä tasolla. Tilanne voi kuitenkin muuttua, kun väestöennustetta päivitetään. Työeläkejärjestelmän talouteen vaikuttavat riskit liittyvät erityisesti talouskasvuun, eläkerahastojen sijoitustuottoihin ja väestökehitykseen, käy ilmi Etlan keskiviikkona julkaisemasta tutkimuksesta.

Rautatielainsäädäntöä aiotaan uudistaa

Liikenne- ja viestintäministeriö on lähettänyt lausuntokierrokselle luonnoksen rautatielainsäädännön kokonaisuudistuksesta. Uudella raideliikennelailla säädettäisiin rautatieturvallisuudesta, rautatiejärjestelmän yhteentoimivuudesta, rautatiemarkkinoista ja kaupunkiraideliikenteen hallinnasta.

Tunteiden ilta Kari Tapion ja Topi Sorsakosken sävelin

Olli-Pekka Ketonen ja Matti Mäntylä.

Kaksi pitkän linjan laulusolistia lyö yhteen suosikkiartistiensa suosikkikappaleet konserttikokonaisuudessa Aikaan täysikuun. Se tekee kunniaa edesmenneille Kari Tapiolle (1945–2010) ja Topi Sorsakoskelle (1952–2011).

Oula Palve HPK:sta Tepsiin

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella. Sopimus kattaa myös loppukauden.

Maaliskuussa uidaan kesäksi kuntoon

Ulpukassa voi osallistua Ui keäksi kuntoon -kampanjaan.

Ui kesäksi kuntoon -kampanja houkuttelee liikkujia keväthangilta myös uimahalliin. Mukaan odotetaan liki 20 000 kunnonkohottajaa.

Pappisvihkimys avautui naisille 30 vuotta sitten

Kirkolliskokous teki 20 vuotta sitten Turun kristillisellä opistolla kirkkohistoriaa avaamalla papin viran naisille. Kuvassa eturivissä piispat Kalevi Toiviainen (vas.), Paavo Kortekangas ja Yrjö Sariola sekä arkkipiispa John Vikström.

Naisten pappistaivalta juhlistetaan Saapua yhteiseen pöytään -viikkomessussa Turun tuomiokirkossa tiistaina 6. maaliskuuta kello 12. Messussa saarnaa arkkipiispa emeritus John Vikström .

Yksityisellä vesiensuojelutyöllä positiivinen vaikutus Saaristomeren tilaan

Paimionjoen valuma-alueelle Someron Sylvänän kylään perustettiin viime elokuussa vesiensuojelukosteikko. Kosteikko rakennettiin yksityisten maanomistajien maalle Saaristomeren Suojelurahaston rahoituksella, Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistys ry:n ja Paimionjoki -yhdistys ry:n yhteisen vesiensuojeluhankkeen pohjalta.

Kaupunki
Urheilu

Oula Palve HPK:sta Tepsiin

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella. Sopimus kattaa myös loppukauden.

Åboraakkeli: Iso mahdollisuus

Tuomas Tammero (60) tekemässä työtään eli raivaamassa keskushyökkääjälle tilaa Vaahteraliigan ottelussa Wasa Royalsia vastaan viime elokuussa.

Vielä viime kaudella amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigaa Turku Trojansin paidassa pelannut Tuomas Tammero pelaa ensi kaudella amerikkalaista jalkapalloa Euroopan huipulla. Linjahyökkääjänä pääasiassa pelannut Tammero edustaa Saksan pääsarjaan noussutta Potsdam Royalsia.

Sami Rähmönen uskoo yhtenäisen TPS:n olevan yllätysvalmis

Sami Rähmönen iso pala TPS:lle, kun joukkue palaa kolmen vuoden tauon jälkeen Veikkausliigaan.

Vaikka TPS:n jalkapallomiehistön kapteeni Sami Rähmönen on pinnalta tyyni, aistii kokeneesta pelimiestä pientä jännitystä, vaikka eletään vasta helmikuuta. Huhtikuussa Rähmönen palaa TPS:n tavoin Veikkausliigaan kolmen vuoden tauon jälkeen.

Hirvikangas kuusieräiseen norjalaistestiin

Timo-Juhani Hirvikangas.

Vapaaottelijanakin tunnettu Timo-Juhani Hirvikangas ottelee seuraavan kerran nyrkkeilykehässä, kun turkulainen kohtaa 9. maaliskuuta Espoossa norjalaisen Tore Hallandin . Ottelu on molemmille ottelijoille ammattinyrkkeilyuran ensimmäinen kuusieräiseksi kaavailtu ottelu.

Puukkokatsomo: Puuttuva elementti?

HC TPS nappasi Liigan kellarikerroksesta Mikkelin Jukureista mielenkiintoisen vahvistuksen loppukaudeksi. Toista kauttaan Suomessa pelaava Zach Budish on ainakin paperilla varsin mielenkiintoinen hankinta.

Täysosuma
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.