Mielipide: Janne Ason puolueloikka

Tiedotusvälineet uutisoivat, että Janne Aso päätti loikata perussuomalaisista kokoomukseen. Kaarinan Seudun Perussuomalaiset ovat pettyneitä Ason ratkaisuun. Kuntavaalit olivat huhtikuussa ja uusi valtuusto aloitti työnsä kesäkuun alussa. Ennen kuntavaaleja kaikki perussuomalaisten ehdokkaat allekirjoittivat ehdokassopimuksen. Myös Aso. Sopimuksessa ehdokas sitoutuu muun muassa seuraavaan: ”Jos kesken vaalikauden eroan valtuustoryhmästä luovun samalla kaikista perussuomalaisten mandaatilla saamistani luottamuspaikoista.”

Aso oli Kaarinan kuntavaalien ylivoimainen ääniharava saaden kuntalaisilta 662 ääntä. Aso oli Kaarinan perussuomalaisten pääneuvottelija luottamuspaikkaneuvotteluissa. Neuvotteluiden ja vaalimenestyksen perusteella Aso sai haluamansa luottamustehtävät.

Perussuomalaisten puoluekokous oli kesäkuun alussa Jyväskylässä ja kokouksessa paikalla olleiden puolueen jäsenten enemmistö valitsi uudeksi puheenjohtajaksi europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon. Puolueen ohjelma ei muuttunut puoluekokouksessa. Kuitenkin jostain syystä Asolle ei kelvannut puoluekokouksen puheenjohtajan demokraattinen valinta. Perussuomalaisissa on ainoana eduskuntapuolueena suora jäsendemokratia jossa kaikilla jäsenillä on äänioikeus puoluekokouksessa toisinkuin muissa puolueissa. Valitettavasti Aso ei osallistunut kaksipäiväiseen puoluekokoukseen, vaikka hän oli merkittävässä asemassa toimien perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajana ja Kaarinan Seudun perussuomalaisten puheenjohtajana.

Tiedotusvälineissä Aso esitti tyytymättömyyttään puolueen henkilövalintoja kohtaan. Tästä huolimatta yhdistyksemme jäsenet olivat hyvin ymmärtäväisiä Asoa kohtaan ja antoivat hänelle aikaa miettiä rauhassa. Valitettavasti Aso käytti miettimisajan vain kilpailuttaakseen kaikki muut Kaarinan valtuuston puolueet ja loikkasi kokoomukseen. Valtuustokautta ehti kulua vain kaksi kuukautta nelivuotisesta valtuustokaudesta! Mitään todellista syytä tähän ratkaisuun ei olisi ollut.

Yhdistyksemme jäsenet luottivat ja ovat ennenkin luottaneet Ason sanaan ja osaamiseen täydellisesti. Nyt kuitenkin on nähtävissä, että ei olisi pitänyt. Eikä myöskään niiden monien äänestäjien jotka äänestivät Asoa siksi, että hän oli perussuomalaisten ehdokas. Tämä on valitettava esimerkki siitä, että jotkut ehdokkaat ovat valmiit loikkaamaan vaikka heti vaalien jälkeen sinne missä on isoin hillopurkki. Demokratiassa on Ason ja monen muun loikkarin kokoinen valuvika, joka mitätöi äänestäjien kuluttajansuojaa ja rapauttaa politiikan moraalin tasoa.

Mitenkä Aso aikoo lunastaa allekirjoittamansa sopimuksen? Vai oliko Asonkin allekirjoitus alusta asti vain tyhjä lupaus ilman aikomustakaan noudattaa sopimusta?

Olemme pahoillamme niiden äänestäjien puolesta, jotka eivät Ason loikkaa hyväksy. Tästä huolimatta me muut perussuomalaisten luottamushenkilöt toimimme edelleen samojen asioiden hyväksi kaikkien kuntalaisten parhaaksi.

Kaarinan Seudun Perussuomalaiset

Yritysten varastojen arvo kasvoi

Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden, kaivostoiminnan, sähköntuotannon ja kaupan alan yhteenlasketut varastojen arvot kasvoivat edellisvuodesta 2,1 prosenttia vuoden kolmannella neljänneksellä. Teollisuudessa varastojen arvo kasvoi 3,9 prosenttia vuoden 2016 kolmanteen vuosineljännekseen verrattuna. Kaupan toimialalla varastojen arvo laski 0,6 prosenttia vuodentakaisesta.

Vakuutusyhtiöiden maksutulot pienenivät ja maksetut korvaukset kasvoivat viime vuonna

Vahinko-, henki- ja työeläkevakuutusyhtiöiden yhteenlasketut vakuutusmaksutulot pienenivät viime vuonna 5,7 prosentilla 22,4 miljardiin euroon. Maksetut korvaukset ja eläkkeet puolestaan kasvoivat 4,8 prosenttia 21,6 miljardiin euroon. Vuoden 2016 lopussa sijoitusten tasearvo oli 156,9 miljardia euroa, kun mukaan lasketaan myös henkivakuutusyhtiöiden sijoitussidonnaisten tuotteiden katteena olevat sijoitukset.

Suomessa todettu kolistiiniresistenssiä tuontikoirassa

Suomessa on todettu ensi kertaa siirtyvää kolistiiniresistenssiä eläimistä eristetyistä bakteereista. Näytteet oli otettu venäläisistä löytökoirista, jotka olivat tulossa Suomeen. Eristetyt bakteerit olivat vastustuskykyisiä eli resistenttejä myös monille muille antibiooteille. Jos tällaiset bakteerikannat yleistyvät Suomessa seuraeläinten tautien aiheuttajina, on mahdollista, että eläimille ei enää ole käytettävissä infektioiden hoitoon tehoavia antibiootteja. Resistenssi voi siirtyä myös eläimistä ihmisiin, joten seuraeläinten resistenssin torjunta on tärkeää myös ihmisten terveyden suojelemiseksi.

Kike Elomaa: Personal trainerien verotusta kevennettävä

Kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa (ps.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen, jossa hän tiedustelee hallituksen näkemystä liikuntapalvelujen alennetun arvonlisäverokannan soveltamista myös personal training tyyppiseen toimintaan. Monet sellaiset palvelut, joilla annetaan mahdollisuus liikkua kuuluvat alennetun kymmenen prosentin arvonlisäveron piiriin.

Näyttely Kevon arktisesta arjesta Vanhalinnassa

Vanhalinnassa avautuu 2. joulukuuta näyttely Kevo – arktista arkea . Näyttely esittelee Turun yliopiston Lapin tutkimusasema Kevon kuutta vuosikymmentä. Kevon tavaramerkkinä tunnetaan vuosikymmeniä jatkuneet subarktisen luonnon seurantatutkimukset. Kevolla kerättyjä aineistoja käytetään ilmastonmuutoksen vaikutusten arviointiin.

Rakennusalan työttömyys ennätyspientä ensi talvena

Rakennusalan työttömyys jää ensi talvena ennätyksellisen pieneksi, arvioi Rakennusliitto Rakennusalan työttömyyskassan tuoreen ennusteen mukaan työttömyys on talvikuukausina keskimäärin 14–15 prosenttia. Viime vuosina talvikauden työttömyysluvut ovat olleet selvästi suuremmat.

Kaupunki
Urheilu

Berger lainalle Sportiin

Martin Berger.

Puolustaja Martin Berger siirtyy kolmen ottelun lainalle Vaasan Sportiin.

Puukkokatsomo: Isoja kysymyksiä

Sami Haltia (oik.).

TPS:n naisten jalkapallojoukkuetta luotsaa tulevalla kaudella Porista Turkuun saapuva Tomi Ruuhikorpi . 32-vuotias Ruuhikorpi solmi TPS:n kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Rallin SM-sarja palaa Varsinais-Suomeen ensi vuonna

Edellisen kerran SM-rallia ajettiin Turussa 2016.  Tuolloin SM1-luokan kaasutti yllätysvoittajana Joonas Soilu.

Rallin SM-sarja palaa Turun seudulle yhden välivuoden jälkeen syksyllä 2018. Perinteisesti Turun SM-rallin järjestämisestä on vastannut Turun Urheiluautoilijat. Ensi vuonna järjestämisestä vastaavat yhteistyössä Turun Urheiluautoilijat ja Salon Urheiluautoilijat. Samalla ralli laajenee Turun tutuilta äkkivääriltä teiltä myös Saloon.

Jälkipeli: Studio Dance Effect tanssittaa talkooperiaatteella

Tanssikoulu Studio Dance Effectin kilpatanssijoista näkyy tanssimisen ilo. Hymy irtoaa helposti. Vasemmalla on tanssikoulun kilpajoukkueiden päävalmentaja sekä lajivastaava Rosa Blom.

Tanssikoulu Studio Dance Effect, kavereiden kesken tuttavallisesti ”Effe”, on muutamassa vuodessa kasvanut liki parin sadan innokkaan jäsenen seuraksi. Eikä ihme, sillä tanssi on harrastuksena perin koukuttava. Effen nuorimmat toimintaan osallistuvat tanssijat ovat vasta kaksivuotiaita.

Täysosuma
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!