Kolumni: Lomalaiset kakkukaaoksessa

Sataakuuttakymppiä yön pimeydessä kaahaava espanjalainen nuorimies huutaa kilpaa töötin kanssa, kaivaen samalla pillerirasiaa jalkatilasta. Rattia ohjataan kyynerpäällä. Kämmenet hikoavat niin, että ote katonrajassa sijaitsevasta kahvasta lipsuu. Perillä lomakohteessa parinsadan euron taksimaksu pitäisi hoitaa käteisellä, sillä autossa ei ole korttikonetta. Vartin kiivaan espanja–englanti–kehonkieli -kiistelyn jälkeen kuski muistaa yllättäen, että korttikone onkin laatikossa.

Pienellä mielensäpahoituksella alkanut lomareissu kääntyy paremmaksi aamulla, kun mittari näyttää parikymmentä astetta enemmän kuin eilen. Parin kilometrin matka ruokakauppaan taittuu kävellen ja liukuovista astuu ulos kolme iloista vaaleaverikköä. Taksi saadaan paikalle, ja kärryllisen lataaminen autoon sujuu nopeasti. Mansikkakakku nostetaan varovasti takapenkille, kunnes tulee ongelma. Kärryjä on toinenkin. Sitä kuski ei suostu autoonsa ottamaan ja käskee meidän mukisematta ja heti paikalla poistaa tavaramme autosta.

Lyhyt ja ärhäkkä tyyppi alkaa heitellä ruokia autosta maahan ja kärryyn samalla manaten suurieleisesti. Korea mansikkakakku lösähtää polttavan kuumalle asfaltille, kuin märkä kasa. Auto kaasuttaa pois kumit sauhuten ja kuski huitoo vielä kädellään ikkunasta merkiksi suuresta mielipahasta. Kaavimme kakun ja itsetuntomme asfaltista, kunnes tilannetta kauempaa seurannut vanhempi espanjalaismies tulee paikalle. Tämä ystävällinen kaveri tarjoutuu kuljettamaan meidät asunnollemme ja lastaa ruuat pieneen autoonsa.

Kiitollisina istumme auton takapenkillä kassit, pussit ja mansikkakakun jämät sylissämme. Kiitämme vuolaasti ja tarjoamme seteliä vastineeksi, mutta sitä mies ei suostu ottamaan vastaan. Harvoin jos koskaan, törmää etenkään Suomessa ihmiseen, joka on valmis tarjoamaan apuaan. Mansikkakakku nautitaan kulhosta lusikoiden kanssa – ja jäihän tästä sentään tarinankin kerrottavaksi. Mutta ensi kerralla kyllä vuokrataan auto.

Henriikka Fingerborg

Kolumni

Kolumni: Älä tule paha mieli

Päiväkodeissa ei saa enää jakaa synttärikutsuja, ellei lapsi kutsu koko päiväkotiryhmäänsä. Näin kuulemma vältetään se, ettei kutsumatta jääneille tule paha mieli. Kutsuja kuitenkin järjestetään pitkälti entiseen tapaan, eli lapsi kutsuu vain parhaat kaverinsa. Kutsukortteja jael-laan päiväkodin aidan ulkopuolella tai vanhempien tekstiviestiringeissä. Kutsutut juttelevat innoissaan tulevista kekkereistä päiväkodissa, eikä tämä tietenkään jää kutsumattomille epäselväksi. Kielto on siten täysin hyödytön. Sillä ostetaan vain vanhemmille hyvä omatunto.

Villasukkien suosio kiistaton

Käsin värjätyt langat ovat tällä hetkellä alati kasvavan käsityöharrastajajoukon suuressa suosiossa. Perinteinen kestosuosikki villasukka on noussut miltei muoti-ilmiöksi. Sukkataituri Niina Laitisen neulesuunnittelua seuraa sosiaalisessa mediassa yli 15 000 harrastajan aktiivinen yhteisö.

Loton potti nousee uuteen ennätykseen

Loton arvonnassa ei löytynyt kierroksella 46/2017 täysosumia, joten ensi viikolla täysosumille on jaossa 14,3 miljoonaa euroa. Potti on kaikkien aikojen suurin.

Aurajoesta löydetty kadonneelle Salervolle kuulunut kenkä

Poliisi jatkoi Juuso-Petteri Salervon etsintää Aurajoella lauantaina. Käytössä on ollut kaksi ruumiskoiraa sekä kauko-ohjattava ilma-alus. Poliisilla on videotallenteeseen perustuva varma havainto Salervosta katoamisiltana kello 4.21 Pakkarinkadulta kävelemässä Aurajoen suuntaan. Aurajoesta on löydetty Salervolle kuulunut kenkä.

Kaupunki
Urheilu

Aatsinki ja Härkönen U18-leirille

Alle 18-vuotiaiden, eli vuonna 2000 syntyneiden, tyttöjen maajoukkue leireilee marras-joulukuun taitteessa. Leirille on TPS:sta valittu Amalia Härkönen ja Amanda Aatsinki . Aatsinki korvaa leiriryhmässä TPS:n Kiira Lehtosen .

Berger lainalle Sportiin

Martin Berger.

Puolustaja Martin Berger siirtyy kolmen ottelun lainalle Vaasan Sportiin.

Puukkokatsomo: Isoja kysymyksiä

Sami Haltia (oik.).

TPS:n naisten jalkapallojoukkuetta luotsaa tulevalla kaudella Porista Turkuun saapuva Tomi Ruuhikorpi . 32-vuotias Ruuhikorpi solmi TPS:n kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Täysosuma
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!