Mielipide

Mielipide: Aktiivimalli työttömien kyykyttämistä

Sipilän hallituksen niin sanottu työttömyysturvan ”aktiivimalli” on ollut valokeilassa viime aikoina. Malli rankaisee työttömiä, jotka eivät onnistu saamaan pätkätyötä ja toistaa tyypillistä porvarillista käsitystä, jonka mukaan työttömyys on seurausta työttömien laiskuudesta. Hallituksen rankaisumalli ei luo yhtäkään työpaikkaa, vaan asettaa työttömät jatkuvan leikkausuhan alle. Suomen kommunistisen puolueen Turun piirijärjestö vastustaa jyrkästi rankaisumallia ja kehottaa kaikkia allekirjoittamaan kansalaisaloitteen, jossa velvoitetaan eduskunta käsittelemään lain kumoaminen.
Kolumni

Kolumni: Sydämen Sisua

Helmikuussa tulee kuluneeksi kunniakkaat yhdeksänkymmentä vuotta siitä, kun turkulainen makeistehdas Seres lanseerasi markkinoille Sisu-pastillin. Tai alun perin rintatabletin. Jukka Vesterisen ja Esko Järvelän Pastillin historiaa -teoksen mukaan vuonna 1928 uutta oli raaka-aineena käytetty arabikumi, mitä oli aiemmin hyödynnetty lähinnä musteissa. Sisun ”isä” oli Sereksen perustajiin kuulunut kemisti Juho Ponkamo , joka kehitti pastillin suosioon varmasti vaikuttaneen, edelleen tarkoin varjeltuna liikesalaisuutena säilyneen aromiaineen.
Mielipide

Mielipide: Heikoimmista pidettävä huolta

Julkista ja yksityistä sektoria kuormittaneiden sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatusalan säästötoimien keskellä on unohdettu katsoa tulevaisuuteen. On unohdettu ihminen. Hyvinvointiyhteiskunnan tehtävä on huolehtia kaikista, erityisesti heikoimmassa asemassa olevista: lapsista, vanhuksista ja sairaista. Mittavilla säästötoimilla heikennetään kansalaisten hyvinvointia, työssäjaksamista ja Suomen kilpailukykyä. Toimiva varhaiskasvatus, terveydenhuolto, vammais- ja vanhuspalvelut ja muu sosiaalihuolto ovat edellytys sille, että myös talouden rattaat pyörivät.