Matkailu

Visit Turku panostaa kiinalaisiin matkailijoihin

Turku ja Turun saaristo ovat näyttävästi esillä Vogue China -lehden marraskuun matkailuosiossa. Kiinan Vogue on julkaissut alueesta luontoteemaisen, kymmenen sivun artikkelin Back in Nature, joka sisältää jopa 19 kuvaa. Be wild in archipelago -teemalla kirjoitettu artikkeli käsittelee saaristoa, alueen historiaa ja matkailukohteita. Turun ruokakulttuuri on vahvasti edustettuna, sisältäen muun muassa Kauppahallin tarjonnan, ravintola Nooan ja suositun Food Walk -kierroksen.
Matkailu

Suomalaiset ahkeria reissusäästäjiä

Lento- ja hotellihakukone momondo.fi selvitti, miten ihmiset eri maissa kartuttavat matkakassaansa. Tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat ahkeria säästäjiä ja lähes puolet laittaakin rahaa sivuun säännöllisesti lomamatkoja varten. Suomalaisista vastaajista 41 prosenttia vastasi säästävänsä matkustelua varten säännönmukaisesti. Yli puolet suomalaisista vastaajista (52 prosenttia) laittaa rahaa sivuun ennen lomamatkaa. Suomalaiset eivät tosin ole ahkerimpia matkakassan kartuttajia tutkimuksen mukaan. Ruotsalaisista vastaajista 60 prosenttia säästää säännöllisesti matkaa varten ja brasilialaisista peräti 71 prosenttia.
Matkailu

Kanarialle palataan usein, mutta harvemmin samaan kohteeseen

Kanariansaaret on selvästi suurin talvikohde. Saarten suosio ei näytä laantuvan, vaikka matkoja Espanjalle kuuluville saarille on järjestetty jo vuosikausia. Yli 80 prosenttia (82,6%) Tjäreborgin kyselyyn vastanneista on joskus vieraillut Kanariansaarilla. Lähes 40 prosenttia (38,5%) on vieraillut kuusi tai useamman kerran jollakin Kanariansaarista. Kanariansaarille siis palataan vuosi vuoden jälkeen, mutta suurin osa vaihtelee kohdetta. Lähes 80 prosenttia (78,7%) matkustaa Kanariansaarille, mutta sanoo vaihtelevansa aina kohdetta. Suosituin saarista on Gran Canaria. Tämä käy ilmi Tjäreborgin asiakaskyselystä, johon vastasi 8333 suomalaista.