Uutiset

Aura Klinikka laajentaa gynekologisiin palveluihin

Aura Klinikka Oy on naisen terveyteen erikoistunut lääkäriasema. Aura Klinikan kesällä avaamiin lapsettomuustutkimuksia ja hedelmöityshoitoja tarjoaviin tiloihin Turun ydinkeskustassa on avattu uusi gynekologista vastaanottotoimintaa ja naisen terveyteen liittyviä muita palveluja tarjoava yksikkö. Aura Klinikka tarjoaa naisille ja pariskunnille palvelua uudessa naisen terveyteen ja hyvinvointiin erikoistuneessa lääkäriyksikössä.
Uutiset

Lääkehoito tai sairaus voi tuoda osteoporoosin

Terve luu ei kaatuessa murru: sen tulisi kestää arjen kompastelut. Suomessa arviolta 300 000-400 000 sairastaa osteoporoosia, suuri osa tietämättään. Osteoporoosi on sairaus, jossa luun lujuuden heikentyminen altistaa murtumille. Vaikka osteoporoosi on yleisintä ikääntyneillä naisilla, ei kukaan ole siltä turvassa: sekundaariin eli jonkun sairauden, tilan tai lääkehoidon vuoksi sekä mies että nainen voi sairastua missä iässä tahansa.
Uutiset

Rintasyöpä suomalaisten yleisin syöpätauti

Uudessa The Economist Intelligence Unitin tekemässä selvityksessä on tarkasteltu rintasyöpäpotilaiden työssä käyntiä eri Euroopan maissa. Raportti kattaa Suomen lisäksi yhdeksänmaata. Rintasyöpäpotilaiden työssä jatkamisen ja työhön paluun tukeminen ja kuntoutus vaihtelevat selvityksen mukaan huomattavasti eri maissa. Suomen tilanne arvioitiin selvityksessä melko hyväksi. Kehitysalueiksi tunnistettiin työnantajapuolen tuki ja kuntoutus.
Lifestyle

Syysflunssa vai sittenkin allerginen nuha?

Moni tukkoinen, nuhainen ja köhäinen potilas sairastaa flunssan sijaan tietämättään jatkuvaa allergista nuhaa. Allergiaoireita osataan hoitaa siitepölyaikaan keväisin ja kesäisin, mutta moni potilas tai lääkärikään ei ymmärrä yhteyttä allergiseen nuhaan oireiden jatkuessa vielä syksylläkin. Vähäpätöisiltä kuulostavien hengitystieoireiden seurauksena potilas voi kärsiä kuitenkin esimerkiksi unettomuudesta, keskittymiskyvyn puutteesta ja jopa masennuksesta.