Uutiset

Myynti kasvoi marraskuussa kaikilla kaupan toimialoilla

Tilastokeskuksen mukaan koko kaupan myynti kasvoi marraskuussa 5,3 prosenttia vuoden 2016 marraskuusta. Kaupan toimialoista eniten kasvoivat autokauppa ja tukkukauppa. Autokaupan myynti kasvoi 6,6 prosenttia ja tukkukaupan myynti puolestaan 6,3 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Vähittäiskaupan myynti kasvoi marraskuussa 3,3 prosenttia edellisvuodesta. Vähittäiskaupan toimialoista myynti kasvoi päivittäistavarakaupassa 2,5 prosenttia ja tavaratalokaupassa 0,5 prosenttia vuoden 2016 marraskuusta.
Uutiset

Autovakuutuksen kilpailuttaa useammin mies kuin nainen

Yhä useammat kilpailuttavat autovakuutuksensa säännöllisesti, sillä kilpailuttaminen käy nykyään helposti verkossa. Miehet ovat selvästi naisia aktiivisempia vakuutusten kilpailuttamisessa, vaikka POP Vakuutuksen teettämän kyselytutkimuksen mukaan hinta on tärkeä tekijä sekä miehille että naisille. POP Vakuutuksen ajoneuvovakuuttamisen asiantuntija Emilia Sonné muistuttaa, että hinnan lisäksi kannattaa aina tutustua myös vakuutuksen sisältöön.
Uutiset

Palveluiden liikevaihto kasvoi 6,7 prosenttia

Tilastokeskuksen mukaan palvelualojen liikevaihto kasvoi elo–lokakuussa 6,7 prosenttia edellisvuoden vastaavan ajanjaksoon verrattuna. Hallinto- ja tukipalvelutoiminta kasvoi voimakkaimmin yltäen 11,6 prosenttiin. Palvelualojen toimialoista suurin eli kuljetus ja varastointi kasvatti liikevaihtoaan 7,5 prosenttia. Ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta ylsi myös palvelualojen keskimääräistä kasvua nopeammaksi. Palvelualoissa ei ole mukana kaupan toimialoja.